Herkomsten
 

Om een jaarronde aanvoer van verse kwaliteitskruiden te garanderen werken wij met diverse landen. Onze basis ligt sinds de start in 2004 in Colombia, een mooi groen land waar alles rijkelijk en betrekkelijk gemakkelijk in de volle grond groeit. Door de diverse microklimaten kan men daar in een betrekkelijk klein gebied, meerdere soorten kruiden telen. Ook wordt er tegenwoordig veel in kassen geteeld met een substraatbodem. Dit is voornamelijk voor de Noord Amerikaanse markt.

Om niet volledig afhankelijk van 1 land te zijn importeren we ook vanuit Israel. Het klimaat aldaar behoort tot het Middellandse Zeeklimaat; hete en droge zomers en natte, zachte, winter. In het centrum, noorden (grotere hoogte) en de kuststrook (invloed van de zee) van Israel is het klimaat meestal gematigd. Het zuiden is heet en droog. De meeste neerslag valt in de winter en het voorjaar. Israel heeft diverse belangrijke exporttakken waarvan landbouw er één is. Greenfresh werkt momenteel met twee vaste afladers uit Israel. Beiden zijn voor ons zeer sterke partners gebleken om aan alle wensen van onze klanten te voldoen. Onderling worden er ook kruiden naar elkaar geleverd om wederzijdse tekorten op te vangen. Het blijft een natuurproduct.

Afrika is hét continent voor de toekomst als het om teelt van verse kruiden gaat. In Ethiopië maar met name Kenya gaan de ontwikkelingen met betrekking tot het telen van verse kruiden ook professioneel door. We hebben daar als een van de eersten ijzersterke partners gevonden die zeer goed presteren om gebied van MRL en kwaliteit. Deze producten vermarkten wij dan ook veel richting retail en collega pakstations. Wij mogen trots zijn op reeds 10 jaar samenwerking met Exotic Fields uit Kenya. Met hun eigen varieteiten en onze kennis van vervoer door de lucht hebben we een enorme voorsprong op kwaliteit.

Uiteraard bieden de Nederlandse zomers veel mogelijkheden tot de teelt van verse kruiden. Door samenwerking met meer dan 6 telers in Nederland en een eigen project in het zuiden des lands zijn wij ook in de zomer goed vertegenwoordigd als het gaat om beschikbaarheid en versheid. Onder het 'Lokale Seizoen' scharen wij ook product uit Duitsland en België. Lokaal product is vele malen duurzamer als import. Toch hebben wij als missie onze afnemers en partners jaarrond te voorzien in kwaliteits product. Echter zullen wij altijd zo ver als nodig gaan, maar zo dichtbij als mogelijk.

Ook Frankrijk, Italië en Spanje, mogen zich tegenwoordig tot de verse kruiden landen rekenen. Ook hier is Greenfresh neergestreken en zijn de ontwikkelingen druk gaande! Natuurlijk zijn wij altijd geinteresseerd in nieuwe contacten en projecten. Kijkt u voor contact met ons in het menu 'Contact'

 
 
 
 
 
NLGB